Wanneer je een nieuw template hebt aangemaakt, kun je gebruik maken van de standaard workflow in OER Write.

Je kunt er ook voor kiezen om de workflow te wijzigen naar je eigen smaak. Heb je een specifiek schrijf-proces of organisatie-proces binnen je organisatie, dan kun je dit op template niveau inrichten in OER Write. Houdt er wel rekening mee dat workflows in te richten zijn op templateniveau en niet op documentniveau. De workflow wordt uiteindelijk gebruikt op documentniveau.

Stappenplan

Om een nieuwe workflow te creƫren, edit je de bestaande workflow. Dit zijn de stappen te nemen om tot een workflow aan te passen of toe te voegen:

1. Ga naar het template
  2. Klik in de rechter zijbalk (klik op de drie puntjes) op 'Workflow'
  3. Klik op 'Nieuwe status' om een nieuwe status toe te voegen. Geef de status een naam en een kleur, dit is hoe de status te zien in in het document.
    • Alleen lezen: met deze instelling aan kan er geen aanpassingen gedaan aan de inhoud van het document in deze stap
    • Notificatie bij binnenkomst: selecteer hier een gebruiker die een notificatie (in de applicatie en via mail) zal krijgen wanneer documenten van dit template naar deze status worden verplaatst.
    • Notificatie bij verlaten: hetzelfde als bij binnenkomst alleen nu bij het verlaten van de stap.
    • Deadline: stel hier de deadline in voor deze stap
  4. Gebruik de het pijl icoontje links op de stap om de workflow stappen te orderenen.